CREPS FARCIDES DE PINYA AMB SALSA DE XOCOLATA - gener de 2010 i setembre de 2017



Ingredients (per a 8 creps):
125 gr de farina
200 cc de llet
2 ous
25 gr de mantega
20 gr de sucre
Un polset de sal
1 cullerada de rom o conyac

Per al farcit:
500 gr de pinya natural (pes amb pell)
100 gr de sucre
250 gr de nata

Peleu la pinya i talleu la polpa a quadrets, poseu-la en un cassó amb el sucre i aneu-ho coent a foc lent, fins que quedi una compota ben espessa. Bateu-la amb el Multibat i deixeu-la refredar completament.
Feu ara la pasta de les creps. Escalfeu la llet amb la mantega trossejada fins que s’hagi fos.
Bateu, dins d’un bol, els ous amb el sucre, la sal i el rom. Afegiu la farina en dos cops, sense deixar de batre, anant-hi afegint la llet tèbia. Ha de quedar una pasta fina. Deixeu-la reposar 45 minuts.
Prepareu 400 gr de salsa de xocolata (XOCOLATA DESFETA). Reserveu-la calenta. Passat el temps de repòs de la pasta, foneu mantega en un cassonet, i pinteu amb l’ajut d’un pinzell la base d’una paella(d’uns 22 cm de diàmetre); quan la paella estigui calenta, tireu-hi al centre una porció de pasta, deixeu que s’estengui, movent la paella circularment fins acabar de cobrir totalment el fons. Deixeu que la pasta es prengui, gireu-la seguidament i coueu-la lleugerament de l’altre costat. Retireu la crep de la paella i repetiu l’operació fins acabar la pasta.
Esteneu les creps sobre el taulell i farciu-les amb melmelada de pinya, repartiu la nata damunt de la melmelada. Cargoleu les creps i poseu-les en una plàtera. Aboqueu-hi una mica de salsa de xocolata i serviu la resta de la salsa ben calenta amb una gerreta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada