MACARRONS AMB ALLIOLI - desembre de 2018

Es poden fer amb bacallà o bé amb tonyina, de les dues maneres resulten bons.

Ingredients (per a 4 persones):
350 grs de macarrons
400 grs de cebes
500 grs de tomàquets madurs
200 grs de bacallà esqueixat sec
200 grs de maionesa preparada amb un all

Poseu al foc un cassó amb aigua abundant i sal, i bulliu els macarrons 10 o 15 minuts, segons la pasta. Escorreu-los i passeu-los per sota l'aixeta de l'aigua freda. Reserveu-los.

Esbandiu el bacallà, que ja l'haureu tingut en remull la vigília, i deixeu-lo escórrer mentre feu el sofregit.

Poseu una mica d'oli en una cassola i sofregiu la ceba trinxada. Un cop s'hagi enrossit tireu-hi els tomàquets prèviament escaldats, pelats i trinxats juntament amb un pessic de sucre. Deixeu-ho coure fins que brilli, anant-ho remenant, afegiu el bacallà i deixeu que cogui tot junt una mica. Tasteu-ho.


Escorreu els macarrons i aboqueu-los a la cassola amb el sofregit, barregeu-los bé amb suavitat. Tapeu la cassola i deixeu-los que s'escalfin. Fora del foc i abans de servir-los barregeu-hi la maionesa.

La mateixa preparació es pot fer, en lloc del bacallà, amb 200 grs de tonyina amb oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada