Ingredients:
1 gall d'uns 3 quilos aproximadament
100 grs de llard de porc
250 grs de salsitxes
100 grs de cansalada fresca Viada (en un tall)
100 grs de pinyons
18 prunes seques
1 canó de canyella petit
200 c.c. de xerès sec o vi ranci
brou
oli, sal i pebre
En comprar el gall, demaneu que el buidin per baix, i que tallin el coll deixant un bon troç de pell. Repasseu-lo bé que quedi ben net de plomes i canons. Renteu-lo per dins i per fora, eixugueu-lo i salpebreu-lo, deixeu-lo reposar una bona estona.
Farciment:
Talleu la cansalada a daus i poseu-la a fregir en una cassola amb una mica d'oli, juntament amb les salsitxes prèviament punxades, quan s'hagi enrossit, afegiu-hi les prunes i els pinyons, finalment tireu-li 50 cc de xerès o vi ranci, deixeu-ho coure 10 minuts. Un cop cuit deixeu-ho refredar, talleu les salsitxes en 3 o 4 trossos.
Farciu el gall per baix, quan el tingueu ple, cosiu l'obertura amb agulla i fil perlé, tombeu la pell del coll i subjecteu-la fent uns punts.
Lligueu-lo bé amb un cordill, donant-li una bona forma, perquè no es trenquin les cuixes ni les ales.
Un teu amb llard el fons de la rostidora, poseu-hi el canó de canyella i poseu-lo a coure destapat a forn calent; de tant en tant gireu-lo. Quan sigui una mica ros poseu-hi els 150 c.c. de vi restants, tapeu-lo i deixeu-lo coure 2 hores, aneu-lo tombant afegint-hi brou durant la cocció. Vigileu que no s'acabi el suc. Sabreu quan está cuit quan els pits i les cuixes son tous en punxar-los amb una agulla de cuina.
Quan el gall estigui cuit, retirar-lo del forn, deslligar-lo, descosir-lo i posar-lo a la plàtera de servir. Adornar-lo posant un papillot en cada punta de les cuixes i acompanyar-lo amb escarola al voltant.
Finalment poseu el suc de la cocció en una salsera, si la voleu una mica lligada, afegiu-hi una mica de Maizena desfeta amb brou i deixeu que arrenqui el bull. Servir-la ben calenta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada