Ingredients:
800 gr. de vedella (llata o jarret) tallada fina,
75
gr. de moixernons,
750 cc. de brou de carn,
1 got petit de vi ranci,
1 ceba
grossa,
2 tomàquets madurs,
farina,
oli d’oliva,
sal i pebre.
Per a la picada:
1 gra d’all,
12 ametlles torrades,
2
galetes Maria o 1 crostó de pa.
Poseu els moixernons en remull un parell d’hores.
Feu uns tallets al voltant dels talls de carn,
salpebreu-los i enfarineu-los. Fregiu-los lleugerament per totes dues bandes,
col·loqueu-los en una cassola.
Retireu part de l’oli de la paella i amb el foc baix,
enrossiu la ceba trinxada ben petita, fins que gairebé estigui confitada,
afegiu-hi els tomàquets pelats i tallats a quadrets , un cop cuit, tireu-hi el
vi, reduïu una mica la salsa, afegiu-hi 3 cullerots de brou i ho deixeu coure
uns 10 minuts. Passeu-ho pel passapuré, i aboqueu-ho damunt de la carn,
afegiu-hi els moixernons ben escorreguts i deixeu-ho coure tot plegat a foc
baix , amb la cassola tapada, fins que la carn quedi tova, si fa falta suc
tireu-hi miques de brou, rectifiqueu-ho de sal.
Feu una picada al morter, amb l’all, les ametlles i les galetes,
desfeu-la amb una mica d’aigua freda i afegiu-la a la cassola uns 10 minuts
abans d’acabar la cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada