FRICANDO AMB MOIXERNONS



Ingredients: 
800 gr. de vedella (llata o jarret) tallada fina, 
75 gr. de moixernons, 
750 cc. de brou de carn, 
1 got petit de vi ranci, 
1 ceba grossa, 
2 tomàquets madurs, 
fari­na, 
oli d’oliva, 
sal i pebre.

Per a la picada: 
1 gra d’all, 
12 ametlles torrades, 
2 galetes Ma­ria o 1 crostó de pa.

Poseu els moixernons en re­mull un parell d’hores.
Feu uns tallets al voltant dels talls de carn, salpebreu-los i en­farineu-los. Fregiu-los lleugera­ment per totes dues bandes, col·­loqueu-los en una cassola.
Retireu part de l’oli de la pa­ella i amb el foc baix, enrossiu la ceba trinxada ben petita, fins que gairebé estigui confitada, afegiu-hi els tomàquets pelats i tallats a quadrets , un cop cuit, tireu-hi el vi, reduïu una mica la salsa, afegiu-hi 3 cullerots de brou i ho deixeu coure uns 10 minuts. Passeu-ho pel passapu­ré, i aboqueu-ho damunt de la carn, afegiu-hi els moixernons ben escorreguts i deixeu-ho cou­re tot plegat a foc baix , amb la cassola tapada, fins que la carn quedi tova, si fa falta suc tireu-hi miques de brou, rectifiqueu-ho de sal.
Feu una picada al morter, amb l’all, les ametlles i les gale­tes, desfeu-la amb una mica d’ai­gua freda i afegiu-la a la cassola uns 10 minuts abans d’acabar la cocció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada