Ingredients ( per a 8 persones ) :
1kg . de carn de porc de la part del coll en un tros, 60 cc. de crema de llet.
Per a marinar: 200 gr. de cebes, 150 de pastanagues, 2 alls, 1 o 2 fulles de llorer, 1 brot de farigola,
1 culleradeta de pebre en gra, 1 culleradeta de pebre vermell dolç, 150 cc. d’oli d’oliva, 20cc.de vinagre, 250c.c. de vi blanc sec , ½ pastilla de brou de carn.
Preparació per a marinar:
Filetegeu la ceba, peleu els alls i talleu-los a rodanxes, peleu la pastanaga i talleu-la també a rodanxes, les herbes tallades petites. Poseu la meitat de l’oli en una cassola, tireu-hi les verdures i les
herbes preparades, el pebre en gra i sal. Deixeu-ho coure amb poc foc, remeneu-ho contínuament, fins que les verdures quedin estofades. Afegiu-hi el pebre vermell , a continuació el vinagre i el vi. Coeu-ho a foc suau i tapat durant uns 20 minuts. Desfeu la pastilla de brou amb 250 cc. d’aigua bullent, afegiu-ho a la cassola amb les verdures, deixeu-ho només que arrenqui el bull. Deixeu que reposi fins que ES REFREDI COMPLETAMENT. Saleu la carn tot donant-li uns copets perquè la sal penetri bé, col·loqueu-la en una plata fonda, i cobriu-la amb la marinada preparada, i els 75 cc. d’oli cru restants. Deixeu-la reposar amb la maceració durant unes 12 hores, girant-la de tant en tant.
Cocció: Un cop retirada la carn de la marinada, netegeu-la amb una cullera, traient-li les herbes
que tingui enganxades, i lligueu-la amb cordill, donant-li una bona forma.
En una cassola fonda poseu-hi la carn amb tot l’adob, entreu-la al forn calent durant 1 hora aproximadament, destapada una estona i després tapeu-la, vigilant la cocció tombant-la de tant en tant, salsejant-la amb el seu suc. Un cop cuita retireu-la de la cassola, deixeu-la refredar una mica, deslligueu-la, i talleu-la a rodanxes.
SALSA: Tot el que ha quedat a la cassola, un cop tretes les herbes, passeu-ho pel passapuré.
Col·loqueu un cassó al foc amb la salsa i afegiu-hi la crema de llet per lligar-la. Serviu–la ben calenta, en una salsera a part.
PURÉ DE POMA: ( Un bon acompanyament per a la carn )
Ingredients:
1 kg. de pomes Golden, 60 cc.de xerès sec, 40 gr. de mantega.
Peleu les pomes i traieu-ne el cor, feu-les a trossos, poseu-les en una cassoleta amb el xerès i la
mantega, sal i una mica de sucre. Coeu-les fins que siguin toves i sense suc. Tritureu-les a la mateixa
cassola amb el batedor elèctric.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada