
INGREDIENTS:
20 Canelons, 400 gr. de xampinyons,
125 gr. de pernil del país tallat fi ,
50 gr. de formatge de Gruyère en un tall,
30 gr. formatge de Parma ratllat,
50gr. de mantega,
60 gr. de farina, 300 cc. de llet .
125 gr. de pernil del país tallat fi ,
50 gr. de formatge de Gruyère en un tall,
30 gr. formatge de Parma ratllat,
50gr. de mantega,
60 gr. de farina, 300 cc. de llet .
Bulliu les plaques dels canelons amb aigua abundant i sal durant 15 minuts. Escorreu-les i deixeu-les en un bany d’aigua freda.
ELABORACIÓ PER AL FARCIT:
Fregiu els xampinyons a làmines ben fines amb 25 gr. de mantega.
Reserveu-los en un plat.
A la mateixa cassoleta de fregir els xampinyons foneu-hi els 25 gr. de
mantega restants, afegiu-hi 60gr. de farina, treballeu-ho amb una espàtula, de
mica en mica tireu-hi els 300 cc. de llet ben calenta, no deixeu de remenar-ho
amb força, fins que quedi una beixamel fina, però ben espessa. Barregeu-hi els
xampinyons reservats, el pernil tallat ben petit, i el formatge de Parma,
continueu treballant-ho amb l’espàtula fins que quedi ben unit. Rectifiqueu-ho
de sal si fos necessari. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar en una plata.
Poseu un drap damunt del taulell i col·loqueu-hi els canelons
ben escorreguts. Repartiu-hi el farcit, enrotlleu-los i aneu-los posant en una
plata que pugui anar al forn, prèviament untada amb mantega. Escampeu-hi pel
damunt dauets de formatge de Gruyère.
INGREDIENTS I ELABORACIÓ DE LA BEIXAMEL:
600 cc. de llet, 60 gr. de farina, 60 gr. de mantega, 30 gr. de
formatge de Parma ratllat, nou moscada (opcional), i sal .
Foneu la mantega en un cassó, afegiu-hi la farina, remeneu i deixeu-la
coure, poseu-hi la nou moscada i sal. De mica en mica tireu-hi la quarta part
de la llet ben calenta, i aneu remenant sense parar, fins que quedi una pasta
fina i molt espessa. Aboqueu-hi una altra part de la llet (bullent),
remeneu-la, i encara que sembli que s’agrumolla, remeneu-la amb força fins que
quedi una pasta ben fina. Repetiu l’operació fins que acabeu la llet, deixeu-la
bullir una mica i tasteu-la.
De seguida cobriu els canelons amb la salsa beixamel,
escampeu-hi pel damunt el formatge de Parma ratllat. Poseu la plata al forn
calent una estoneta i, finalment gratineu-los.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada