CANELONS DE XAMPINYONS





INGREDIENTS:
20 Canelons, 400 gr. de xampinyons, 
125 gr. de pernil del país tallat fi , 
50 gr. de formatge de Gru­yère en un tall, 
30 gr. formatge de Parma ratllat, 
50gr. de mantega, 
60 gr. de farina, 300 cc. de llet .




Bulliu les plaques dels canelons amb aigua abundant i sal durant 15 minuts. Escorreu-les i deixeu-les en un bany d’aigua freda.

ELABORACIÓ PER AL FARCIT:
Fregiu els xampinyons a làmi­nes ben fines amb 25 gr. de man­tega. Reserveu-los en un plat.
A la mateixa cassoleta de fre­gir els xampinyons foneu-hi els 25 gr. de mantega restants, afe­giu-hi 60gr. de farina, treballeu-ho amb una espàtula, de mica en mica tireu-hi els 300 cc. de llet ben calenta, no deixeu de remenar-ho amb força, fins que quedi una beixamel fina, però ben espessa. Barregeu-hi els xampinyons reservats, el pernil tallat ben petit, i el formatge de Parma, continueu treballant-ho amb l’espàtula fins que quedi ben unit. Rectifiqueu-ho de sal si fos necessari. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar en una plata.
Poseu un drap damunt del taulell i col·loqueu-hi els cane­lons ben escorreguts. Repar­tiu-hi el farcit, enrotlleu-los i aneu-los posant en una pla­ta que pugui anar al forn, prè­viament untada amb mante­ga. Escampeu-hi pel damunt dauets de formatge de Gruyère.

INGREDIENTS I ELABORACIÓ DE LA BEIXAMEL:
600 cc. de llet, 60 gr. de fari­na, 60 gr. de mantega, 30 gr. de formatge de Parma ratllat, nou moscada (opcional), i sal .
Foneu la mantega en un cas­só, afegiu-hi la farina, remeneu i deixeu-la coure, poseu-hi la nou moscada i sal. De mica en mica ti­reu-hi la quarta part de la llet ben calenta, i aneu remenant sense parar, fins que quedi una pasta fina i molt espessa. Aboqueu-hi una altra part de la llet (bullent), remeneu-la, i encara que sem­bli que s’agrumolla, remeneu-la amb força fins que quedi una pasta ben fina. Repetiu l’operació fins que acabeu la llet, deixeu-la bullir una mica i tasteu-la.
De seguida cobriu els cane­lons amb la salsa beixamel, escampeu-hi pel damunt el for­matge de Parma ratllat. Poseu la plata al forn calent una esto­neta i, finalment gratineu-los.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada