CANELONS A LA CATALANA - desembre de 2017

Ingredients:

1 capsa de canalons
250 gr de carn magra de porc (de coll)
150 gr de carn de vedella (palpís)
250 gr de pit de pollastre
2 fetges de gallina
2 porros
300 gr de cebes tendres
1 tomàquet madur
1 copa de xerès sec
100 cc de llet
50 gr de mantega
oli i sal

Beixamel:
700 cc de llet
3 cullerades de farina
70 gr de mantega
nou moscada (optatiu)
50 gr de formatge ratllat


Poseu oli en una cassola i rostiu les carns de vedella i porc, juntament amb els porros i les cebes, tot trossejat, i el tomàquet pelat. Saleu-ho i deixeu-ho coure amb poc foc, durant uns 30 minuts amb la cassola tapada. Després afegiu-hi el pollastre i el xerès, deixeu-ho coure fins que les carns siguin cuites, afegiu una mica d'aigua si és necessari, incorporeu-hi els fetges i deixeu coure uns minuts més.




Trinxeu les carns de la cassola amb la màquina. La resta que teniu a la cassola, passeu-la pel passapurés, afegiu-hi la farina i la llet, poseu-ho al foc, sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull. Ajunteu-hi en petites porcions les carns trinxades, remenant-ho fins que la pasta quedi fina i consistent.



Bulliu les plaques dels canalons amb aigua i sal durant 15 minuts, escorreu-los i passeu-los de seguida amb aigua freda,



Poseu un drap damunt del taulell i col·loqueu-hi els canalons, repartiu-hi el farcit, enrotlleu-los i aneu-los posant en una plata d'anar al forn, untada amb mantega.



BEIXAMEL: Foneu la mantega en un cassó, afegiu-hi les 3 cullerades de farina, remeneu-ho i deixeu-la coure, poseu la nou moscada i la sal. De mica en mica tireu-hi la quarta part de la llet ben calenta, remenant-ho sense parar, fins que quedi una pasta fina i molt espessa. Aboqueu-hi una altre part de la llet (bullent), remeneu-ho i, encara que sembli que s'agrumolla, remeneu-ho amb força fins que quedi una pasta ben fina. Repetiu l'operació fins que acabeu la llet, deixeu-la bullir una mica i tasteu-la.



De seguida cobriu els canalons amb la salsa beixamel, escampeu-hi el formatge ratllat i uns bocins de mantega. Poseu la plata al forn calent fins que tot el voltant dels canalons comença a bullir. Finalment deixeu-los gratinar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada