8 calamars d'uns 150 grs cadascun
200 grs de carn picada de porc
2 ous
pa ratllat eixut
julivert
1 all
300 grs de pèsols pelats
Per a la salsa:
1 ceba d'uns 250 grs
300 grs de tomàquets madurs
1 all
60 grs d'ametlles torrades
100 c.c. de xerès sec
1 culleradeta de farina
Bulliu els pèsols i reserveu-los amb l'aigua.
Netegeu amb cura els calamars, deixeu-los ben pelats i les bosses senceres. Les potes i les ales pique-les ben trinxades. Seguidament barregeu la carn picada, els ous, 4 cullerades de pa sec ratllat, l'all premsat i el julivert trinxat. Saleu-ho poc, i, quan estigui tot ben unit, ompliu les bosses dels calamars, cosiu l'obertura amb fil perlé o bé tanqueu-los amb un escuradent. Punxeu-los amb una agulla de cuina per tots costats.
Poseu els calamars ben junts en una plata d'anar al forn, amb una mica d'oli, cobriu-los amb lla ceba tallada petita amanida amb oli i en treu-ho al forn calent a 180º/200º, fins que la ceba es vegi daurada; seguidament afegiu el tomàquet pelat i trinxat, anant tombant els calamars de tant en tant. Perquè no es quedi sense suc aneu--hi tirant miquetes d'aigua i a mitja cocció tireu-hi el xerès.
Feu una picada amb l'all i les ametlles, afegiu la farina i desfeu-ho amb una mica d'aigua, aboqueu-ho sobre els calamars i deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Retireu els calamars, descosiu-los i col·loqueu-los a la plàtera de servir, cobriu-los amb la salsa ben calenta que haureu passat pel passapurés, acompanyats amb els pèsols bullits. Servir-ho tot seguit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada