BUNYOLS DE L’EMPORDA - abril de 2012

A l’Empordà s’anomenen brunyols, i es mengen especialment per Setmana Santa.

Ingredients: 
300 gr. de farina,
2 ous, 
25 gr. llevat premsat (el trobareu a la fleca),
ratlladura de la pell d’una llimona,
1 culleradeta de matafaluga ens pols o en gra, 
30 gr. de llard o mantega tova, 
50 gr. de sucre, 
1 pols de sal, 
30 cc. de llet, 
30 cc d’anís.
oli per fregir, 
sucre per ensucrar.

Feu una infusió de matafaluga, amb 100 cc. d’aigua, coleu-ho amb un colador fi, quan sigui tèbia desfeu-hi el llevat i adjunteu-hi uns 100 gr. de farina. Barregeu-ho tot bé i treballeu-ho fins a formar una bola, deixeu-la reposar una bona estona, en un lloc temperat, fins que el seu volum augmenti el doble. 

Poseu dins d’un bol la resta de la farina, el sucre, la sal, la pell de llimona ratllada, els ous, la llet, l’anís, el llard o la mantega. Treballeu la massa i seguidament adjunteu-hi la bola fermentada pel llevat, amalgameu les dues pastes amb les mans. Deixeu-ho en repòs en un lloc tebi, fins que hagi crescut prop del doble.

Amb les mans enfarinades, formeu unes boles de la grandària d’un ou petit i feu-hi un forat al mig formant el bunyol. Deixeu-los reposar en una planxa enfarinada.

Fregiu els bunyols amb oli abundant, han de quedar daurats més aviat foscos.

Quan els aneu traient del foc, arrebosseu-los immediatament amb el sucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada