PESOLS OFEGATS - gener de 2014




Ingredients: 
1 kg. de pèsols pelats,
100 gr. de botifarra negra,
100 gr. de botifarra blanca,
100 gr. de cansalada viada fresca,
1 manat de cebes tendres,
1 manat d’alls tendres,
una branqueta de menta fresca i orenga,
farina,
sal, sucre i oli.

Poseu aigua en un cassó amb una mica d’orenga i una branqueta de menta i deixeu que bulli un minut. En una olla amb oli fregiu la cansalada tallada a tires, quan s’hagi enrossit, tireu-hi les cebes tendres i els alls, tot filetejat, deixeu-ho coure fins que s’estovin. Afegiu-hi una cullerada de farina i aboqueu-hi el pèsols, poseu-hi una mica de sal i una cullerada de sucre, tireu-hi l’aigua de menta i orenga colada que no arribi a cobrir els pèsols, tapeu l’olla amb un plat soper ple d’aigua preparada.
Aneu sacsejant l’olla de tant en tant i, si cal afegiu-hi una mica d’aigua del plat. A meitat de la cocció poseu-hi la botifarra blanca i en els últims bulls afegiu-hi la botifarra negra.
Serviu els pèsols en una plàtera, pel damunt poseu-hi les botifarres tallades a rodanxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada