4 albergínies d'uns 200 grs cadascuna
Per al farciment:
250 grs. de carn de porc (del coll), tallada a trossos
1 tomàquet madur
1 ceba
1 gra d'all
100 c.c. de xerès sec
oli, sal
Per a la salsa:
El suc del rostit
350 c.c. de llet
15 grs de farina (1 cullerada)
En una cassola amb oli prepareu el rostit amb la carn, el tomàquet, la ceba, l'all, saleu-ho tot, i deixeu-ho coure a foc baix. A mitja cocció afegiu-hi el xerès i deixeu-ho coure fins que la carn estigui cuita, trinxeu-la (poc picada) i reserveu-la. Passeu pel passapuré tot el que ha quedat a la cassola.
Renteu les albergínies, talleu-les al llarg, buideu-les acuradament, deixant-ne un gruix d'un cm aproximadament de polpa enganxada a la pell, com si fossin barquetes. Reserveu la polpa. Posar una cassola al foc amb aigua i sal i, quan bulli, tireu-hi les albergínies, que arrenquin el bull 2 minuts; retireu-les i poseu-les a escórrer cap per avall, damunt d'una reixeta. Piqueu la polpa que heu tret.
Poseu oli en una paella i sofregiu la ceba picada; quan comenci a agafar color afegiu-hi els tomàquets pelats i trossejats, saleu-ho i deixeu-ho coure fins que el sofregit quedi cuit. Afegiu-hi la carn i la polpa de les albergínies picada, remeneu-ho i lligueu-ho amb la farina. Deixeu-ho coure una mica.
Unteu amb oli una plata de servir que pugui anar al forn, col·loqueu-hi les barquetes d'albergínia i ompliu-les amb el farcit preparat.
Poseu un cassó al foc amb el suc del rostit i una cullerada de farina, deixeu-ho coure uns minuts i afegiu la llet bullent en tres o quatre vegades, no deixant de remenar fins que quedi una salsa fina. Poseu-hi sal i cobriu les albergínies amb la salsa. Entreu-ho al forn ja calent i deixeu que es vagi coent fins que comenci a daurar-se.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada