PASTÍS DE CARXOFES
1.500 gr. de carxofes,
60 gr. de sobrassada,
4 ous,
4 llesques de pa eixut d’una barra de quart,
250 cc de maionesa espessa,
2 alls,
3 cullerades de puré de tomàquet, llet, julivert, oli i sal.
1 motlle rodó 16 cm. de diàmetre.
Primer unteu el motlle amb oli, al fons poseu-hi paper de forn antiadherent i unteu-lo també amb oli.
Traieu tota la part dura de les carxofes, talleu-les en 8 o 9 talls, bulliu-les en aigua i sal, sense deixar-les coure del tot, escorreu-les bé.
Poseu oli en una paella, enrossiu els alls picats ben fins, seguidament afegiu-hi les carxofes, doneu-hi unes voltes, poseu-hi la sobrassada tallada a bocinets, barregeu-ho i reserveu-ho.
Bateu 3 ous i un rovell, guardeu la clara, poseu-hi una mica de sal, afegiu el pa ben sucós amb llet aixafat amb una forquilla, barregeu-ho amb les carxofes reservades.
Ompliu el motlle que teniu preparat, i poseu-ho a coure al forn al bany maria, uns 35 minuts aproximadament, sabreu que el pastís està al seu punt punxant-lo amb una agulla, i aquesta surt neta.
En un bol barregeu la maionesa amb el puré de tomàquet i la clara muntada a punt de neu. Tombeu el pastís en una plàtera d’anar al forn, cobriu-lo amb la salsa i entreu-lo novament al forn i gratineu-lo lleugerament.
Adorneu-lo, escampant-hi pel damunt julivert picat. Aprofiteu la temporada de carxofes, ja que és una verdura molt beneficiosa per a la nostra salut.
Mercè
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada