88
Ingredients
: 12
cuixetes de pollastre, 1 ceba d’uns 200 gr., 1 ampolla de 250 cc. de cava, 50
cc. de conyac, 12 ametlles torrades, 1 all, 500 gr. de gírgoles, mantega,
llimona, oli, sal i pebre.
Poseu a macerar el pollastre, en un
recipient de vidre o de porcellana, amb sal, pebre, un bon raig d’oli, i el suc
d’una llimona. Deixeu-ho en maceració de 6 a 8 hores.
Uns 30 minuts abans de començar el
guisat, retireu el pollastre de la marinada, deixeu-lo escórrer i reserveu el
suc.
Enfarineu lleugerament les cuixetes i
poseu-les a fregir en una paella amb oli. Quan s’hagin enrossit, passeu-les a
una cassola. En la mateixa paella, traient una mica d’oli si cal, poseu-hi la ceba, pelada i trossejada,
doneu-li unes voltes, no deixar-la coure gaire i posar-hi el suc de la
maceració. Tirar-hi el cava i el conyac. Aboqueu-ho damunt del pollastre, poseu
la cassola al foc, tapeu-la i deixeu-ho coure, a foc lent durant uns 25 minuts.
Trieu i netegeu les gírgoles, renteu-les
bé, perquè no hi quedi gens de terra. Deixeu-les escórrer una estona.
Poseu una cullerada de mantega en una
paella i tireu-hi les gírgoles. Fregiu-les lleugerament, deixeu que treguin el
seu suc. Reserveu-ho.
Piqueu l’all i les ametlles, poseu la
picada al recipient del batedor elèctric.
Retireu el pollastre de la cassola,
poseu tot el suc de la cocció al batedor, junt amb la picada i bateu-ho fins
que quedi una salsa fina. Torneu a posar el pollastre a la cassola, afegiu-hi
els bolets, aboqueu-hi al damunt la salsa i deixeu-ho coure tot junt, uns 10
minuts a foc suau.
Servir-ho tot seguit, ben calent.
Mercè.
Cap comentari:
No es permeten comentaris nous.