POLLASTRE AL CAVA

 88


Ingredients : 12 cuixetes de pollastre, 1 ceba d’uns 200 gr., 1 ampolla de 250 cc. de cava, 50 cc. de conyac, 12 ametlles torrades, 1 all, 500 gr. de gírgoles, mantega, llimona, oli, sal i pebre.    

       Poseu a macerar el pollastre, en un recipient de vidre o de porcellana, amb sal, pebre, un bon raig d’oli, i el suc d’una llimona. Deixeu-ho en maceració de 6 a 8 hores.

       Uns 30 minuts abans de començar el guisat, retireu el pollastre de la marinada, deixeu-lo escórrer i reserveu el suc.

        Enfarineu lleugerament les cuixetes i poseu-les a fregir en una paella amb oli. Quan s’hagin enrossit, passeu-les a una cassola. En la mateixa paella, traient una mica d’oli si cal,  poseu-hi la ceba, pelada i trossejada, doneu-li unes voltes, no deixar-la coure gaire i posar-hi el suc de la maceració. Tirar-hi el cava i el conyac. Aboqueu-ho damunt del pollastre, poseu la cassola al foc, tapeu-la i deixeu-ho coure, a foc lent durant uns 25 minuts.

       Trieu i netegeu les gírgoles, renteu-les bé, perquè no hi quedi gens de terra. Deixeu-les escórrer una estona.

       Poseu una cullerada de mantega en una paella i tireu-hi les gírgoles. Fregiu-les lleugerament, deixeu que treguin el seu suc. Reserveu-ho.

        Piqueu l’all i les ametlles, poseu la picada al recipient del batedor elèctric.

        Retireu el pollastre de la cassola, poseu tot el suc de la cocció al batedor, junt amb la picada i bateu-ho fins que quedi una salsa fina. Torneu a posar el pollastre a la cassola, afegiu-hi els bolets, aboqueu-hi al damunt la salsa i deixeu-ho coure tot junt, uns 10 minuts a foc suau.

         Servir-ho tot seguit, ben calent.    

                                                                                                                         Mercè.

 

Cap comentari: