Ingredients per a 4 persones:
200 gr de patates 1 ceba petita,
1 porro,
1 all,
100 gr de botifarra negra,
50 gr formatge ratllat,
farina,
oli, sal i pebre.
Renteu els carbassons, talleu-los de llarg a llarg, i cada meitat la partiu pel mig, quedaran 8 barquetes. Amb el buidador retireu-ne la polpa. Deixeu-hi un gruix d’un cm. a la polpa. Reserveu-la.
Bulliu les barquetes en una cassola amb aigua i sal, coeu-les al “dente”, poseu-les a l’escorredora d’una en una i de cap per avall, deixeu-les escórrer.
Piqueu la polpa reservada, filetegeu la ceba, ratlleu la patata, trinxeu el porro, talleu la botifarra negra a rodanxes primes. Fregiu en una paella amb oli la polpa del carbassó, la ceba, la patata i el porro, salpebreu-ho, quan comenci a agafar color acabeu de coure-ho ta- pat, remeneu-ho sovint, coeu-ho fins que quedin les verdures estofades, tireu-hi l’all premsat, escameu-hi una cullerada de farina, remeneu-ho bé, coeu-ho uns minut més, rectifiqueu-ho de sal, si cal.
Deixeu-ho refredar una mica i repartiu el farciment entre les barquetes de car- bassó, repartiu-hi els talls de botifarra negra, poseu-les en una plata refractària untada lleugerament amb oli, que quedin ben ajustades.
Escampeu-hi el formatge ratllat pel damunt i poseu-ho al forn calent a gratinar. Aquest plat tant el podeu servir calent com fred
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada