Ingredients per a l’arròs amb llet:
1.200 c c de llet,
150 gr. d’arròs,
200 gr. de sucre,
1 canó de canyella (7 cm.),
2 pells de llimona,
1 pessic de sal.
Ingredients per a gratinar:
40 gr. de sucre i sucre llustre.
Poseu al foc un cassó amb la llet, el canó de canyella lligat, les pells de llimona i un pessic de sal, deixeu que arrenqui el bull. Tireu-hi l’arròs rentat i escorregut, deixeu-lo coure a foc lent uns 10 minuts, afegiu-hi el sucre i coeu-lo uns 10 minuts més (segons la qualitat de l’arròs), remeneu-ho de tant en tant. Ha de quedar amb el gra una mica fort i molt sucós. Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells i barregeu-los amb 10 cullerades de llet del cassó de l’arròs, a l’últim minut de cocció, incorporeu-ho a l’arròs amb llet; no deixeu de remenar-ho fins que arrenqui el bull. Quedarà una crema, retireu la canyella i les pells de llimona i aboqueu-ho en una plàtera refractària, deixeu-ho refredar completament. Abans de servir-ho, bateu les clares a punt de neu amb 40 gr. de sucre, poseuho a una mànega pastissera i cobriu-hi l’arròs amb llet, repartiu-hi per sobre sucre llustre i entreu-ho al forn calent per gratinar lleugerament la merenga.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada