INGREDIENTS:
PER GUARNIR: Fruita confitada (meló, cireres, ta- ronja, etc.), 80 gr. de pinyons, sucre, 1 rovell.
PREPARACIÓ: Desfeu el llevat amb la llet perduda la fredor, pasteu-ho amb 125 gr. de farina tamisada, afegiu-hi aigua si calgués; ha de quedar una massa tova i llisa. Formeu una bola i, deixeu el cassó que contingui aquesta pasta posat sobre un plat a escalfor suau, tapat amb un drap, fins que la pasta dobli de volum. Seguidament comenceu la massa de la coca: Tamiseu la farina restant i barregeuhi la sal, el sucre i la pell de llimona ratllada. Aboqueu-la sobre el taulell, formeu una corona, poseu al centre els ous (clara i rovell), l’anís i la mantega, remeneu-ho amb els dits i aneu atraient la farina cap al mig, fins que quedi ben unit. Pastar-ho tot plegat amb les mans enfarinades, fins a tenir una pasta compacta i ben unida. Esteneu-la damunt el taulell i poseuhi la pasta primera pujada i reposada, ajunteu-les totes dues i continueu-ho pastant amb les mans fins que quedin ben unides i formin una sola massa, en aquest punt la pasta s’estira com si fos de goma i es desenganxa de les mans. Seguidament feu-ne una bola, empolvoreu-la amb farina i deixeu-la en un recipient prou gros, perquè la pasta dobli el seu volum, en un lloc temperat a uns 25º a 30º aproximadament. Poseu paper vegetal a la placa per anar al forn. Quan la pasta s’hagi doblat, pasteu-la sobre el taulell, estireu-la amb el co- rró, i formeu la coca en la placa pre- parada i, deixeu-la per última vegada reposar a la mateixa temperatura an- terior, perquè la pasta pugi, i ja estarà a punt per coure-la. Abans d’enfornar-la pinteu-la amb el ro- vell batut amb una mica de llet, guarniula al vostre gust amb la fruita confitada i, escampeu-hi pinyons i sucre. Coeu-la al forn a l80º durant l5 o 20m., per comprovar que ja està cui- ta, punxeu-la amb una agulla, i si surt seca, vol dir que ja està a punt. BONA REVETLLA DE SANT JOAN! ACLARIMENT I SUGGERIMENT : Mantega tova: vol dir com si fos una pomada. Traieu-la una bona estona de la nevera, o bé poseu-la en un recipient, junt amb un pot de vidre amb aigua calenta i ben tapat, s’estovarà ràpidament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada