GELAT DE SÍNDRIA-Setembre 2019

Ingredients:
 1 síndria, 
llet condensada, 
llimona, 
conyac i sucre 

Amb el buidador feu boles de síndria fins a obtenir-ne 500 gr. (no agafeu cap llavor). 
Poseu-les en un colador, tireu-hi per sobre una cullerada de sucre. Deixeu-ho a la nevera, no molta estona, just per recollir 100 cc. del seu suc. Guardeu les boles de síndria a la nevera. 
En un bol barregeu els 100 cc. de suc, 2 cullerades de llet condensada, 20 cc. de conyac, 1 cullerada de pell de llimona ratllada ben fina.
Deixeu-ho a la nevera unes tres hores. 
Una estona abans de servir-ho, poseu les boles i el suc preparat en un centre i guardeu-les a la nevera fins l’últim moment, per acompanyar el gelat. 

EL GELAT: Traieu totes les llavors de la síndria que ha sobrat de formar les boles, separeu-ne 500 gr., i poseu-la en un colador, deixeu-la escorre una bona estona. 
Seguidament trinxeu-la ben pe- tita amb un ganivet. 
Poseu-la en un recipient metàl·lic i profund, afe- giu-hi 3 cullerades de llet condensada, 20 cc. de conyac, 1 cullerada de sucre i 1 cullerada de pell de llimona ratllada, barregeu-ho bé, entreu-ho al congelador.
 Al cap de 30 minuts, remeneu-ho i torneu-ho al congelador. Repetiu l’operació dues o tres vegades més. 
Deixeu el gelat de dues a tres hores al congelador. Serviu les boles de síndria, junt amb la seva maceració, en bols individuals i poseu-hi, al moment de presentar-les a la taula, dues cullerades de GELAT DE SINDRIA. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada