Ingredients:
1 síndria,
llet condensada,
llimona,
conyac i sucre
Amb el buidador feu boles de
síndria fins a obtenir-ne 500 gr. (no
agafeu cap llavor).
Poseu-les en un colador, tireu-hi
per sobre una cullerada de sucre.
Deixeu-ho a la nevera, no molta estona, just per recollir 100 cc. del seu
suc. Guardeu les boles de síndria a
la nevera.
En un bol barregeu els 100 cc. de
suc, 2 cullerades de llet condensada,
20 cc. de conyac, 1 cullerada de pell
de llimona ratllada ben fina.
Deixeu-ho a la nevera unes tres hores.
Una estona abans de servir-ho,
poseu les boles i el suc preparat en
un centre i guardeu-les a la nevera
fins l’últim moment, per acompanyar el gelat.
EL GELAT:
Traieu totes les llavors de la síndria que ha sobrat de formar les boles, separeu-ne 500 gr., i poseu-la
en un colador, deixeu-la escorre una
bona estona.
Seguidament trinxeu-la ben pe- tita amb un ganivet.
Poseu-la en un
recipient metàl·lic i profund, afe- giu-hi 3 cullerades de llet condensada, 20 cc. de conyac, 1 cullerada de
sucre i 1 cullerada de pell de llimona ratllada, barregeu-ho bé, entreu-ho
al congelador.
Al cap de 30 minuts, remeneu-ho
i torneu-ho al congelador. Repetiu
l’operació dues o tres vegades més.
Deixeu el gelat de dues a tres hores al congelador.
Serviu les boles de síndria, junt
amb la seva maceració, en bols individuals i poseu-hi, al moment de
presentar-les a la taula, dues cullerades de GELAT DE SINDRIA.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada