PASTÍS DE PA - juliol de 2010

Ingredients (per a 6 persones):
pa de motlle molt tendre,
 l.200 gr. de tomàquets ben madurs,
l50 gr. tonyina amb oli,
crema de llet,
maionesa espessa.
1 motlle rodó de 22 cm. de diàmetre i 5 cm. d’altura.

Per adornar: Filets d’anxova, olives sense pinyol, enciam.
En primer lloc, escaldeu el tomàquets, peleu-los, trossegeu-los i poseu-los a coure en un cassó amb una mica d’oli, sal i sucre. Deixeu-ho coure fins que quedi una salsa espessa, passeu-la pel passapurés.
Barregeu la tonyina ben escorreguda, amb la crema de llet, passeu-ho per la batedora, fins que quedi una pasta.
Traieu les vores de les llesques de pa i, folreu tot el fons del motlle amb les llesques ben juntes.
Seguidament cobriu-ho amb salsa de tomàquet, pel damunt escampeu-hi pasta de tonyina i, continueu amb una capa de maionesa, col·loqueu-hi un segon sostre de pa i, repetiu-hi pel damunt, la salsa de tomàquet, la tonyina, la maionesa, repetiu una tercer sostre i, tapeu el final amb llesques de pa, fen una mica de pressió amb les mans. Deixeu-ho reposar unes 6 hores a la nevera.
Poc abans de servir el pastís, desemmotlleu-lo i cobriu la part de dalt i els costats amb maionesa barrejada amb salsa de tomàquet, guarniu-lo amb filets d’anxova i rodanxes d’olives .
Rodegeu el pastís amb enciam picat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada