LLUÇ A LA BASCA

INGREDIENTS (per a 4 persones)


 4 rodanxes de lluç de 175gr. a 200 gr., 

12 cloïsses, 
200gr. de pèsols desgranats,
 2 ous durs,
 1 llauna d'espàrrecs de 8 a 12 unitats, 
200 gr. de cebes, 
150 cc. de vi blanc sec, 
gra d'all, llimona, sal i pebre.


Poseu les cloïsses amb aigua i sal durant una hora, perquè treguin la sorra.



Renteu els talls de lluç,ruixeu-los amb suc de llimona i saleu-los.



Bulliu els pèsols .



Esbandiu i escorreu les cloïsses, poseu-les en un cassò amb aigua al foc fins que s'obrin. Reserveu-les dins del suc de coure-les.



Poseu una cassola al foc amb oli tireu-hi les cebes i l'all trinxat, coeu-ho fins que quedi estofat, que no arribi  a agafar color, aneu-ho remenant i afegiu-hi una cullerada de farina, sal i una mica de pebre.

Tireu-hi uns 2OO cc. del suc de coure les cloïsses i el vi,deixeu que arrenqui el bull.


Enfarineu els talls de lluç i poseu-los a la cassola, deixeu que es cogui a foc viu uns tres

minuts, sacscgeu-ho. Tombeu el lluç de l'altre costat i continueu la cocció uns 6 o 7 mi-
nuts més.


Abans d'acabar de coure, aneu-hi repartint les cloïsses, els pèsols i els espàrrecs, tot

ben escorregut.


Partiu els ous durs per la meitat i afegiu-los a tot el voltant del guisat. Serviu-ho en

la mateixa cassola.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada