FAVES A LA CATALANA
INGREDIENTS ( per a 4 persones)
1 Kg. de faves tendres (aproximadament 4 Kg. amb pell),
1 manat de cebes tendres,
2 tomàquets madurs,
2 grans d'all,
200 gr. de cansalada víada fresca,
200 de botifarra negra(de les faves) en un tros,
100 cc. de vi ranci,
1 culleradeta d'anís (opcional),
1 cullerada de llard,
orenga, oli, sal i pebre,
1 ramet compost de julivert, una branqueta de menta fresca i una fulleta de llorer.
Poseu aigua en un cassó amb una mica d'orenga i bulliu-ho un minut. Reserveu-ho.
Peleu les cebes i els alls,talleu-ho tot petit. Escaldeu els tomàquets, peleu-los i talleu-los a trossos.
Seguidament, poseu el llard i una mica d'oli en una olla i fregiu-hi la cansalada,tallada en 8 trossos, saleu-la, quan comenci a enrossir-se, tireu-hi la ceba i els alls,coeu-ho a foc suau, anant-ho remenant fins que quedin estofades.
Afegiu-hi el tomàquet,deixeu-ho coure uns minuts i afegiu-hi les faves desgranades, el ramet d`herbes, salpebreu-ho al gust, saltegeu-ho í afegiu-hi un cullerot d'aigua d'orenga i deixeu-ho coure a foc suau.
Tapeu l'olla amb un plat soper ple d'aigua i una mica d'orenga, el vi ranci, l'anís i la botifarra, sacsegeu-ho de tant en tant, si cal afegiu-hi aigua d'orenga durant la cocció.
Es important que el suc just cobreixi les faves.
Acabeu-ho de coure fins que les faves siguin toves.
Serviu-les en una plàtera, pel damunt, poseu els talls de cansalada i la botifarra tallada a rodanxes.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada