400 cc. nata líquida,
3 rovells,
120 gr. de sucre,
150 gr de nous.
Ingredients per a la maceració:
60 gr. d’orellanes d’albercoc,
60 gr. de panses de Corint,
xerès, 25 cc. de conyac
Talleu les orellanes a quadrets petits, a la mida de les panses.
Poseu en un pot de vidre, les panses i les orellanes, cobriu-ho just amb el xerès, i afegiu-hi el conyac, tapeu-ho i deixeu-ho unes 10 hores amb la maceració.
Bateu en un bol els rovells amb el sucre fins que blanquegi, afegiu-hi 100 gr. de nous picades ben fines, i els 50 gr. restants tallats a trossets, incorporeu-hi amb una espàtula la nata muntada, aboqueu-ho en un recipient metàl·lic i bastant “fondo” i poseu-ho al congelador unes 8 o 10 hores com a mínim.
Humitegeu amb aigua l’aparell de fer boles de gelat, col·loqueu les boles en copes, i serviu-les acompanyades de les fruites amb la maceració posades en un centre, perquè cadascú se serveixi al seu gust. Un altre acompanyament podria ser una salsa de xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada