CARQUINYOLIS - novembre de 2008



Ingredients: 
175 gr. de farina, 100 gr. de sucre, 
100 gr. d’ametlles crues, sense pelar, 
1 ou gros o 2 de petits, 
1 culleradeta de pell de llimona ratllada, 
1 culleradeta de llevat, 
½ culleradeta de canyella en pols, 
1 rovell d’ou per pintar els carquinyolis.

Poseu les ametlles en remull uns 10 minuts (més no), escorreu-les i reserveu-les. Unteu lleugerament amb oli una placa de forn. Barregeu dins d’un bol, la farina tamisada, el llevat, el sucre, la llimona, la canyella, i l’ou, treballeu-ho primer amb una espàtula i desprès amb les mans, aboqueu-ho damunt el taulell i pasteu-ho fins que quedi una pasta fina però consistent, incorporeu-hi les ametlles. Partiu la pasta, i rodolant sobre el taulell, prèviament enfarinat, formeu 2 cilindres d’un gruix de 3 cm. de diàmetre, col·loqueu-los damunt la placa del forn i deixeu-los reposar uns 20 minuts, seguidament pinteu-los amb el rovell d’ou aclarit amb una mica d’aigua. Entreu-los al forn calent a 180º, durant uns 20 o 30 minuts. Sabreu que són cuits quan augmentin de volum i agafin un color daurat. Retireu la placa del forn i passeu un ganivet per sota els cilindres per treure’ls, deixeu-los refredar una mica.
Amb un ganivet de serra feu llesques tallades en diagonal d’1½ cm. de gruix. Poseu els carquinyolis
novament a la placa, amb el forn calent perquè s’acabin d’enrossir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada