Ingredients (per a 4 persones):
4 anxoves,
150 gr. de bacallà remullat i esqueixat,
50 gr. d’olives arbequines.
Ingredients (per a la salsa):
12 ametlles torrades,
12 avellanes torrades,
3 alls,
2 llesques de pa eixut,
vinagre,
200 cc d’oli, i sal.
Poseu les nyores en remull amb aigua tèbia durant 2 o 3 hores.
Quan estiguin ben remullades, traieu la polpa amb l’ajuda d’una cullereta. Reserveu-la.
Fregiu lleugerament el pa, a continuació el suqueu amb el vinagre, ha de quedar ben xopat.
Peleu els alls i trinxeu-los, peleu les ametlles i les avellanes, piqueu-ho tot ben finament, afegiu-hi la polpa de les nyores que teniu reservada, i el pa remullat, ha de quedar tot ben unit i trinxat.
Traslladeu-ho al recipient en el qual tingueu costum de fer la maionesa, i bateu-ho tirant l’oli poc a poc fins que quedi una salsa, saleu-ho. Si ho voleu una mica picant afegiu-hi unes gotes de Tabasco.
En una plàtera poseu l’escarola, neta i tallada, afegiu-hi el bacallà esqueixat, les anxoves i les olives, amaniu-ho amb la salsa que teniu preparada .
Acompanyeu-ho amb truites variades, de patates, de mongetes, de carxofes, de botifarra negra .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada