SOPES

 Sopa de carbassa 

Ingredients: 

1 kg. de carbassa, 
750 gr. de cebes, 
1.500 cc.de brou de pollastre, 
4 porcions de formatgets cremosos, 
oli i sal. 

 Peleu la carbassa i la ceba i talleu-les a daus de 2 cm. aproximadament. 

En una olla amb oli, poseu a coure la carbassa i la ceba, fregiu-les fins que estiguin toves, saleu-ho, afegiu-hi el brou i deixeu-ho coure uns 30 minuts. 

Retireu-ho del foc, separeu uns 500 cc.de brou, reserveu-lo. 

Tritureu amb la batedora elèctrica la carbassa, la ceba i els formatgets, amb el brou restant, si queda massa espès afegiu brou del que teniu reservat, fins que quedi una crema al vostre gust . 

Seguidament aboqueu-ho a l’olla, deixeu que arrenqui el bull, rectifiqueu-ho de sal si cal i ja ho podeu servir. 

SOPA D'ALL

Ingredients: 

1 litre de brou suau o vegetal, 
4 grans d’all, 
60gr. de llesques tallades primes de pa torrat, 
2 ous, 
1 culleradeta de pebre vermell, 
oli i sal. 

Peleu els alls i talleu-los en tres o quatre trossos. 

En una olla amb oli, amb el foc baix fregiu els alls, tenint cura que no es cremin, incorporeu-hi una culleradeta de pebre vermell, remeneu-ho i sense entretenir-se, perquè el pebre vermell s’ennegreix ràpidament i agafa un gust amarg, afegiu-hi el brou i les llesques de pa, saleu-ho i deixeu-ho coure tapat i a foc suau uns 20 minuts. 

Per acabar la sopa afegiu-hi 2 ous batuts, deixeu que quallin. Serviu-la ben calenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada