Poseu els ous en un cassó coberts d’aigua freda i un raig de vinagre, col·loqueu el cassó al foc (no gaire fort) i deixeu-los bullir 10 minuts, segui- dament escorreu-los i deixeu-los en aigua freda.
OUS AMB PATÉ D’ÀNEC:
Peleu i partiu els 3 ous durs per la meitat de llarg a llarg, retireu els rovells i aixafeu-los amb una forquilla, junt amb el paté, afegiu-hi el formatge rat- llat, pasteu-ho bé, incorporeu-hi la maionesa per lligar-ho. Repartiu el farcit entre les 6 mitges clares i, al cim, poseu-hi una avellana.
OUS AMB LLAGOSTINS:
Prepareu els ous durs com els anteriors. Fregiu els llagostins, peleu-los i talleu-los ben petits, reserveu-ne dues cullerades, la resta barregeu-la amb els rovells aixafats, els cogombrets trinxats i la maionesa per lligar-ho. Re- partiu-ho entre les 6 mitges clares i, pel damunt, escampeu-hi els llagostins reservats, adorneu-ho amb una tireta fina de pebrot.
OUS AMB TONYINA:
Un cop tallats i buidats els ous com els anteriors. Aixafeu els rovells, piqueu les olives i barregeu-ho amb maionesa. Repartiu-ho en les 6 clares buides i, acabeu-ho posant ½ anxova tallada de dalt a baix, cargolada al mig de l’ou i julivert.
OUS AMB PERNIL:
Amb els ous preparats com els primers, aixafeu els rovells i barregeu-los amb la polpa de tomàquet ben escorreguda, talleu el pernil a tires d’un cm i talleu-les a cuadrets petits, reserveu-ne dues cullerades, la resta barregeula amb els rovells, el tomàquet i la maionesa. Cobriu els ous amb el pernil reservat.
Serviu els “OUS FARCITS” en una plàtera coberta d’enciam i talls de tomàquet amb julivert trinxat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada