Es poden fer amb bacallà o bé amb tonyina, de les dues maneres resul- ten bons.
INGREDIENTS per a 4 persones
400 gr. de cebes,
500 gr.de tomàquets madurs,
200 gr. de bacallà esqueixat sec,
200 gr. maionesa preparada amb un all.
Poseu al foc un cassó amb aigua abun- dant i sal, i bulliu-hi els macarrons 10 o 15 minuts segons la pasta.
Escorreulos i passeu-los per sota l’aixeta amb un bon raig d’aigua freda, Reserveu-los.
Esbandiu el bacallà, que ja l’haureu tingut en remull la vigília i deixeu-lo escórrer mentre feu el sofregit.
Poseu una mica d’oli en una cassola i sofregiu-hi la ceba trinxada. Un cop s’hagi enrossit tireu-hi els tomà- quets prèviament escaldats, pelats i trinxats, juntament amb un pessic de sucre, deixeu-ho coure fins que brilli anant-ho remenant, afegiu-hi el bacallà i deixeu que cogui tot junt una mica.
Tasteu-ho.
Escorreu els macarrons i aboqueulos a la cassola del sofregit, barre- geu-los bé amb suavitat.
Tapeu la cassola i deixeu-los que s’escalfin. Fora del foc i abans de servir-los barregeu-hi la maionesa.
La mateixa preparació, es pot fer, en lloc del bacallà, amb 200 gr. de tonyina en oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada