MACARRONS AMB MAIONESA D’ALL

 Es poden fer amb bacallà o bé amb tonyina, de les dues maneres resul- ten bons. 

INGREDIENTS per a 4 persones

350. gr. de macarrons, 
400 gr. de cebes, 
500 gr.de tomàquets madurs, 
200 gr. de bacallà esqueixat sec, 
200 gr. maionesa preparada amb un all. 

Poseu al foc un cassó amb aigua abun- dant i sal, i bulliu-hi els macarrons 10 o 15 minuts segons la pasta. 

Escorreulos i passeu-los per sota l’aixeta amb un bon raig d’aigua freda, Reserveu-los. 

Esbandiu el bacallà, que ja l’haureu tingut en remull la vigília i deixeu-lo escórrer mentre feu el sofregit. 

Poseu una mica d’oli en una cassola i sofregiu-hi la ceba trinxada. Un cop s’hagi enrossit tireu-hi els tomà- quets prèviament escaldats, pelats i trinxats, juntament amb un pessic de sucre, deixeu-ho coure fins que brilli anant-ho remenant, afegiu-hi el bacallà i deixeu que cogui tot junt una mica. 

Tasteu-ho. 

Escorreu els macarrons i aboqueulos a la cassola del sofregit, barre- geu-los bé amb suavitat. 

Tapeu la cassola i deixeu-los que s’escalfin. Fora del foc i abans de servir-los barregeu-hi la maionesa.

La mateixa preparació, es pot fer, en lloc del bacallà, amb 200 gr. de tonyina en oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada