ALBERGÍNIES GRATINADES AMB ROSSINYOLS

 INGREDIENTS: 

4 albergínies d’uns 200 g cadascuna, 
400g de rossinyols, 
60 g de formatge ratllat, 
oli, pebre i sal. 

Per a la salsa: 

500 g de tomàquets madurs, 
dos alls, 
sal i sucre. 

Talleu les albergínies al llarg, bui- deu-les acuradament, deixeu un gruix d’1 cm aproximadament de polpa enganxada a la pell, com si fossin barquetes. 

Poseu una cassola al foc amb aigua i sal, quan bulli, afegiu-hi les albergínies que arrenquin el bull, 2 minuts, retireu-les i poseu-les a escórrer cap per avall damunt d’una reixeta. 

Piqueu la polpa treta i sofregiu-la. 

Renteu bé els rossinyols. Deixeu-los escórrer, talleu-los ben petits i fregiu-los en una paella amb oli, després barregeu-los amb l’albergínia sofregida, i salpebreu-ho. Ompliu les barquetes amb aquesta barreja. Reserveu. A part prepareu una salsa de tomàquet, poseu oli en un cassó i enrossiu els alls pelats i tallats a rodanxes. Afegiu-hi els tomàquets rentats i trossejats, coeu-ho fins que quedi una salsa espessa. Poseu-hi sal i una mica de sucre, passeu-ho pel passapuré. Aboqueu la salsa de tomàquet ca- lenta en una plata de servir, que pugui anar al forn. Poseu-hi les albergínies a sobre, cobriu-les amb el formatge ratllat. Entreu la plata el forn, ja calent, i deixeu que tot junt es vagi coent uns minuts, finalment gratineu-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada