AMANIDA DE LLENTIES
Ingredients (per a 4 persones):
2 tomàquets vermells forts,
1 pebrot verd,
1 ceba tendra,
olives verdes sense pinyol,
8 filets d’anxova,
2 ous durs, oli i vinagre.
Esbandiu les llenties i deixeu-les escórrer. Talleu el pebrot i la ceba a quadrets.
Feu el mateix amb els filets d’anxova.
Retireu les llavors del tomàquet i talleu la polpa a daus petits.
Dins un bol poseu-hi les llenties, barregeu-les amb el pebrot, la ceba, el tomàquet, les olives i els filets d’anxova. Un cop ben barrejat, amaniu-ho amb oli i vinagre, poseu-ho en una plata i escampeu-hi pel damunt l’ou ben trinxat, i deixeu-ho reposar aproximadament una hora.
AMANIDA D’ARRÒS
Ingredients (per a 6 persones):
1 pit de po- llastre,
200 gr de pernil dolç en dos talls,
6 rodanxes de pinya en almívar,
suc de la pinya,
4 pastanagues ten- dres, enciam, oli,
1 canó de canyella d’uns 5 cm.,
vi ranci.
Salpebreu el pit de pollastre i rostiulo amb oli, el canó de canyella i el vi ranci. Un cop fred desfileu-lo i reserveu-lo. Bulliu l’arròs amb aigua abundant i sal, ha de quedar cuit però sencer, esbandiu-lo a raig d’aixeta i deixeulo escórrer.
Talleu el pernil i la pinya a quadrets petits. Piqueu ben petit l’enciam fins a tenir-ne un plat ple. Ratlleu les pastanagues. Bateu 100 cc. d’oli amb una mica de sal i suc de la pinya. Poseu l’arròs en un bol gran, per poder barrejar, el pollastre, el pernil, la pinya, l’enciam i la pastanaga. Amanir-ho amb l’oli i el suc de pinya prèviament preparat, provar de sal i rectifiqueu-ho si fos necessari. Aboqueu-ho en una plata, i deixeuho a la nevera aproximadament una hora abans de servir-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada