A M A N I D E S

 AMANIDA DE LLENTIES 

Ingredients (per a 4 persones): 

800 gr. de llenties cuites, 
2 tomàquets vermells forts, 
1 pebrot verd, 
1 ceba tendra, 
olives verdes sense pinyol, 
8 filets d’anxova, 
2 ous durs, oli i vinagre. 

Esbandiu les llenties i deixeu-les escórrer. Talleu el pebrot i la ceba a quadrets. 

Feu el mateix amb els filets d’anxova. 

Retireu les llavors del tomàquet i talleu la polpa a daus petits. 

Dins un bol poseu-hi les llenties, barregeu-les amb el pebrot, la ceba, el tomàquet, les olives i els filets d’anxova. Un cop ben barrejat, amaniu-ho amb oli i vinagre, poseu-ho en una plata i escampeu-hi pel damunt l’ou ben trinxat, i deixeu-ho reposar aproximadament una hora. 


AMANIDA D’ARRÒS 

Ingredients (per a 6 persones): 

300 gr d’arròs de gra llarg, 
1 pit de po- llastre, 
200 gr de pernil dolç en dos talls, 
6 rodanxes de pinya en almívar, 
suc de la pinya, 
4 pastanagues ten- dres, enciam, oli, 
1 canó de canyella d’uns 5 cm., 
vi ranci. 

Salpebreu el pit de pollastre i rostiulo amb oli, el canó de canyella i el vi ranci. Un cop fred desfileu-lo i reserveu-lo. Bulliu l’arròs amb aigua abundant i sal, ha de quedar cuit però sencer, esbandiu-lo a raig d’aixeta i deixeulo escórrer.

Talleu el pernil i la pinya a quadrets petits. Piqueu ben petit l’enciam fins a tenir-ne un plat ple. Ratlleu les pastanagues. Bateu 100 cc. d’oli amb una mica de sal i suc de la pinya. Poseu l’arròs en un bol gran, per poder barrejar, el pollastre, el pernil, la pinya, l’enciam i la pastanaga. Amanir-ho amb l’oli i el suc de pinya prèviament preparat, provar de sal i rectifiqueu-ho si fos necessari. Aboqueu-ho en una plata, i deixeuho a la nevera aproximadament una hora abans de servir-ho.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada