X A T 0 N A D A

 Ingredients (per a 4 persones): 

1 escarola, 
4 anxoves, 
150 gr. de bacallà remullat i esqueixat, 
50 gr. d’olives arbequines. 

Ingredients (per a la salsa): 

3 nyores grosses, 
12 ametlles torrades, 
12 avellanes torrades, 
3 alls, 
2 llesques de pa eixut, 
vinagre, 
200 cc d’oli, i sal.

Poseu les nyores en remull amb aigua tèbia durant 2 o 3 hores. 

Quan estiguin ben remullades, traieu la polpa amb l’ajuda d’una cullereta. Reserveu-la. 

Fregiu lleugerament el pa, a continuació el suqueu amb el vinagre, ha de quedar ben xopat. 

Peleu els alls i trinxeu-los, peleu les ametlles i les avellanes, piqueu-ho tot ben finament, afegiu-hi la polpa de les nyores que teniu reservada, i el pa remullat, ha de quedar tot ben unit i trinxat. 

Traslladeu-ho al recipient en el qual tingueu costum de fer la maionesa, i bateu-ho tirant l’oli poc a poc fins que quedi una salsa, saleu-ho. Si ho voleu una mica picant afegiu-hi unes gotes de Tabasco. 

En una plàtera poseu l’escarola, neta i tallada, afegiu-hi el bacallà esqueixat, les anxoves i les olives, amaniu-ho amb la salsa que teniu preparada . 

Acompanyeu-ho amb truites variades, de patates, de mongetes, de carxofes, de botifarra negra .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada