SOPES

 CREMA DE LLUÇ 

Ingredients: 

200 gr. de lluç a talls, 
150 gr. de llesques de pa eixut, 
250 gr. de patates, 
1.750 cc. de brou de peix lleuger (podeu comprar-lo preparat) 
5 cullerades de maionesa amb una mica de gust d’all, 
oli i sal. 

En primer lloc feu la maionesa, reserveu-la. 

Seguidament netegeu el lluç, deixeu-lo sense pell ni espines, fregiu-lo lleugerament, i trossegeu-lo, reserveu-lo. 

Poseu el brou al foc i, quan arrenqui el bull tireu-hi el pa tallat a trossos, les patates pelades i tallades fines, el lluç que teniu reservat, saleu-ho. Quan hagi bullit de 20 a 25 minuts, rectifiqueu-ho de sal si cal, tritureuho amb la batedora dintre la mateixa olla, fins que quedi ben fina. Barregeu-hi la maionesa que teniu preparada. 

Aboqueu-ho a la sopera, i servi-ho calent. 

SOPA DE FARIGOLA 

Ingredients (per a 4 persones): 

1 litre d’aigua, 
3 branquetes de farigola, 
pa del dia abans, 
4 ous, 
2 grans d’all, 
oli i sal. 

En una olla poseu l’aigua a bullir amb la farigola i sal. Deixeu que bulli uns 5 minuts. Talleu les llesques de pa ben fines, fregueu-les amb l’all i tireu-hi un bon raig d’oli, distribuïu-les, en els plats, i escaldeu-les amb el brou de farigola. Tapeu els plats, al cap d’un parell de minuts afegiu a cada plat un rovell d’ou. Remeneu-ho, i ja ho teniu a punt de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada