CROQUETES DE B0LETS

 Ingredients: 

400 gr.de fredolics, 
1 ceba mitjana, 
400 cc de llet, 
6 cullerades de farina, 
50gr. de mantega, 1 ou, 
farina, 
farina de galeta, 
oli i sal. 

Netegeu els fredolics. 

En un cassó amb oli sofregiu-hi la ceba tallada a trossets, durant uns 5 minuts, amb el foc suau, seguidament afegiu-hi els bolets, també tallats, deixeu que cogui amb la cassola tapada, fins que perdi l’aigua. 

Deixeu-ho refredar, i passeu-ho per la picadora, vigilant que no quedi massa triturat. En un cassó, foneu la mantega i quan sigui líquida afegiu-hi la farina, doneu-hi unes quantes voltes fins que s’incorpori totalment amb la mantega, saleu-ho. De mica en mica aboqueu-hi la tercera part de la llet calenta, remeneu-ho sense parar, fins que quedi una pasta espessa, afegiu-hi la meitat de la llet que queda, remeneu-ho amb força fins deixar-la ben unida i fina, aboqueu-hi la llet restant i repetiu l’operació. 

Afegiu-hi en petites porcions els bolets i la ceba, remeneu-ho tot fins que la pasta agafi consistència i es desenganxi del fons del cassó. Deixeu refredar la pasta en una plata, i tapeu-la amb paper film, per evitar que faci una crosta, guardeu-la a la nevera unes 3 hores abans de confeccionar les croquetes. Amb dues culleres formeu les croquetes, passeu-les per farina, per l’ou batut i per últim per la farina de galeta. Fregiu-les amb molt d’oli i ben calent. 


Nota: podeu guardar-les congelades. Si les fregiu sense descongelar quedaran més ben fregides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada