PASTÍS FRED D’ESCALIVADA

 

Ingredients per a 6 persones: 

400 gr. d’albergínies, 
800 gr. pebrot vermell, 
250 gr. de cebes tendres, 
200 cc. de crema de llet, 
5 ous, 
1 rovell, 
oli, sal i pebre. 
1 motlle de plum-cake de 27x10. 

Escaliveu les albergínies i els pebrots, (si podeu fer-ho a la brasa molt millor, el gust és diferent que fet al forn ) peleu-los i deixeu que s’escorrin. Filetegeu les cebes, saleu-les i fregiu-les en una paella amb una mica d’oli, i a poc a poc. Talleu a tiretes primes i per separat l’albergínia i el pebrot, saleu-los. Fregiu el pebrot, amb poc oli, fins que s’estovi. Unteu l’interior del motlle amb oli o llard, i enganxeu-hi paper de forn. Bateu els ous, el rovell, i la crema de llet en un bol gran, poseu-hi sal i pebre. Ompliu el motlle amb tires d’albergínia, i pebrot, intercalant la ceba, i aneu-hi tirant entre capa i capa, la crema preparada. Poseu el motlle al bany maria, amb el forn calent, durant 45 a 50 minuts (si es cou massa de sobre, tapeu-lo amb paper de forn) comproveu amb una agulla si ja és cuit, si aquesta surt neta, està a punt de treure’l del forn. Desemmotlleu-lo quan sigui completament fred, és recomana que feu el pastís el dia abans. Per cobrir-lo feu una salsa d’olives. Ingredients : 100 gr. d’olives negres, 3 filets d’anxoves, i oli. Tritureu les olives sense pinyol, i les anxoves, amb l’ajuda d’una batedora, barregeu-hi l’oli fins que quedi una salsa lligada. (Cobriu lleugerament el pastís) Una altra opció és acompanyar-lo amb una salsa de tomàquet. Ingredients: 500 gr. de tomàquets madurs, 4 alls, oli, sal i orenga. Poseu bastant d’oli en un cassó i fregiu-hi a poc a poc els alls laminats, quan comencin a enrossir-se tireu-hi els tomàquets rentats, trossejats i sense pelar, junt amb l’orenga, a meitat de cocció afegiu-hi una mica de sal i sucre. Quan el tomàquet sigui cuit, passeu-lo pel passapuré. Desemmotlleu el pastís en una plata, i cobriu-lo lleugerament amb la salsa de tomàquet. La salsa restant serviu-la en una salsera a part. Acompanyeu el pastís d’escalivada envoltat de triangles de pa anglès fregit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada