CREPS DE BOLETS

 

Ingredients:

 Per a la pasta de les creps: 

250 cc. de llet, 
150 gr. de farina, 
2 ous, 
50 gr. de man- tega i sal. 
1 paella de 20 cm. de diàmetre

Per al farcit: 

750 gr. de bolets variats, ceps, llenegues, carretes, trompetes de la mort, etc., 
200gr. de carn magre de porc (del coll), 
100 cc. vi ranci, llard, sal i pebre.

Per a la salsa: 

100 cc. de crema de llet per a cuinar, 
500 de brou suau, 
40 gr. de farina.

Primer prepareu la massa de les creps, ja que cal que la pasta reposi un mínim

d’una hora.

Escalfeu la meitat de la llet amb la mantega a trossets, espereu que es fongui,

afegiu-hi la resta de la llet i deixeu-la refredar fins que sigui tèbia.

Tamiseu la farina en un bol, afegiu-hi els ous un a un, bateu-ho fins obtenir

una pasta fina, seguidament aboqueu-hi la llet tèbia, remeneu-ho, saleu-ho i, deixeu reposar la pasta.

Per fer les creps, foneu mantega en un cassonet i amb un pinzell unteu la paella, escalfeu-la a foc suau, remeneu la pasta de les creps, i tireu-ne una mica

al centre moveu la paella circularment, fins que quedi tota la base coberta,

deixeu que la pasta es qualli, i coeu-la de l’altre costat. Finalment retireu-la, i repetiu l’operació.

Netegeu els bolets, i deixeu-los que s’escorrin bé.

Salpebreu la carn, poseu-la en una cassola amb llard, enrossiu-la lleugerament, afegiu-hi el vi ranci, tapeu-la i deixeu-la coure fins que sigui tova. Vigileu la cocció, si fa falta aneu-hi afegint miquetes d’aigua, ha de quedar sucosa. Retireu la carn i tritureu-la.

Els bolets ja escorreguts, trinxeu-los i coeu-los en una paella amb una cullerada de llard, saleu-los i deixeu-los al foc fins que es redueixi l’aigua que tenen. Separeu-ne tres cullerades ben plenes.

Barregeu la carn a la paella amb els bolets restants, lligueu-ho lleugerament amb una mica de farina.

Repartiu el farciment per sobre de les creps, cargoleu-les i poseu-les en una plata per anar al forn untada amb llard.

Per fer la salsa, poseu un cassó al foc amb el suc colat de coure la carn, barregeuhi 40 gr. de farina, deixeu-ho coure una mica i afegiu-hi el brou bullent, de mica en mica, sense deixar de remenar (com si féssiu una beixamel), quan s’espesseixi afegiu-hi les tres cullerades dels bolets reservats, continueu-ho treballant fins que quedi ben unit. Retireu-ho del foc i afegiu-hi la crema de llet.

Cobriu les creps amb la salsa, deixeu-les coure al forn calent, fins que vegeu que tot el voltant de les creps comença a bullir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada