PASTÍS DE CARXOFES

 PASTÍS DE CARXOFES

INGREDIENTS:
1.500 gr. de carxofes, 
60 gr. de sobrassada, 
4 ous,
 4 llesques de pa eixut d’una barra de quart,
 250 cc de maionesa espessa, 
2 alls, 
3 cullerades de puré de tomàquet, llet, julivert, oli i sal.
1 motlle rodó 16 cm. de diàmetre.

Primer unteu el motlle amb oli, al fons poseu-hi paper de forn antiadherent i unteu-lo també amb oli.

Traieu tota la part dura de les carxofes, talleu-les en 8 o 9 talls, bulliu-les en aigua i sal, sense deixar-les coure del tot, escorreu-les bé.

Poseu oli en una paella, enrossiu els alls picats ben fins, seguidament afegiu-hi les carxofes, doneu-hi unes voltes, poseu-hi la sobrassada tallada a bocinets, barregeu-ho i reserveu-ho.

Bateu 3 ous i un rovell, guardeu la clara, poseu-hi una mica de sal, afegiu el pa ben sucós amb llet aixafat amb una forquilla, barregeu-ho amb les carxofes reservades.

Ompliu el motlle que teniu preparat, i poseu-ho a coure al forn al bany maria, uns 35 minuts aproximadament, sabreu que el pastís està al seu punt punxant-lo amb una agulla, i aquesta surt neta.

En un bol barregeu la maionesa amb el puré de tomàquet i la clara muntada a punt de neu. Tombeu el pastís en una plàtera d’anar al forn, cobriu-lo amb la salsa i entreu-lo novament al forn i gratineu-lo lleugerament.

Adorneu-lo, escampant-hi pel damunt julivert picat. Aprofiteu la temporada de carxofes, ja que és una verdura molt beneficiosa per a la nostra salut.

Mercè

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada